Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 257 podcast:

Ирена Цакова - една от 100-те вдъхновяващи жени в световната минна индустрия

Да си говориш на „ти“ с Ирена Цакова се оказва нещо съвсем естествено, заради самата нея, заради лидера, който е, и заради ценностите, които има. От инженер – химик, завършил Химикотехнологичния и металургичен университет, с висок професионализъм и силни личностни качества тя бързо гради доверие и авторитет в една от световните миннодобивни компании с представителство у нас. Част е от ръководния екип, управляващ първия нов златодобивен рудник в България за последните 40г. Ада тепе“. Ирена отговаря и за управлението на сложните взаимоотношения със заинтересованите страни на местно и национално ниво. Опитен професионалист, с отлични умения за общуване и водене на преговори, съчетани с дисциплина при управление на проекти и изключителен подход към хората и работните екипи,  Ирена е доказала способността си за създаване и поддържане на стратегически партньорства и това да е жена – лидер в една от най-мъжките области на развитие, която споделя опит и предава нататък и като член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Качествата на Ирена Цакова не остават незабелязани и в международен мащаб – името й е сред това на 100-те вдъхновяващи жени в световната минна индустрия.

Ирена Цакова е ководещ на Катя Василева в първия епизод от четвъртия сезон на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast

💡 Двете заедно обръщат внимание на важните елементи на лидерството като това да умееш да се вслушваш в потребностите и притесненията на хората – именно това се оказва ключът в  разработването на първия и най-стар рудник в Европа по нов начин.

И още:

👉 С фокус върху устойчивото развитие, дигитализацията, нисковъглеродните и зелени практики настоящият момент е особено важен в зелената трансформация на  добивната индустрия. Как реално се случва това и какъв е точният подход?

👉 Предвид мястото на минния сектор в началото на веригата на доставки, от особено значение е визионерството и готовността  за промяна. Как се случва тя?

👉 Осигуряването на условия, в които служителите се чувстват свободни и мотивирани да дават идеи е ключово за успеха на бизнеса. Какъв е пътят това да бъде реалност?

👉 Какво е да си жена в минната индустрия?

🎧 Отговорите са в 257 podcast:

А Вашите вдъхновяващи истории от първо лице за силата и позитивизма или пък за провалите, които успявате да превърнете в движеща сила споделяйте на 257@bnr.bg. Разкажете ги и бъдете следващия ководещ в 257 podcast или дайте предложение за човека и мотиватора, когото бихте искали да чуете. 

Всички епизоди на 257 podcast можете да откриете тук:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна