Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Логистикът на Антарктида: Тв продуцент, криейтив директор… Александър Недялков

Александър Недялков
Снимка: Личен архив

Той е фотограф и видеограф, асистент на лодка... Той е логистикът на българската база на остров "Ливингстън" в Антарктида.

Александър Недялков е постоянно заетият човек в родния екип на ледения континент – с купища отговорни задачи, но и човекът, който намира времето да присъства на много места, при това едновременно.

А за да се справя с такава логистика, човек трябва да има сериозен бекграунд, а той очевидно го има.

Александър има над 15 години опит като редактор в телевизионни продукции. През 2013-а започва работа като криейтив директор и изпълнителен продуцент в музикална телевизия, като там отговаря за всички външни и вътрешни продукции. Освен това е и пряк мениджър на производствените екипи и водещите.

През 2014 основава продуцентска компания в Амстердам, като заедно с партньорите си дистрибутират музика. Александър е единственият български режисьор в списъците на няколко от най-големите международни музикални компании.

Ето какъв логистик има българската антарктическа база. 

Защо за втори път избира да е на Антарктида, как функционира българската база, какви са целите на тазгодишната експедиция?

С Александър Недялков ни среща Марина Великова - музикант и музикален редактор в програма "Хоризонт" на БНР, която също е част от експедицията ни на Антарктида.

Следете "Антарктида – за природата, науката и хората" всеки вторник в предаването "Хоризонт до обед" по Българското национално радио.


По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна