Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фортуна на полуфинал за Купата на Германия след 28 години

Футболистите на Фортуна победиха Санкт Паули.
Снимка: БТА

Вратарят Флориан Кастенмайер се превърна в герой на мача, а  втородизионният Фортуна (Дюселдорф) стигна до полуфиналите на Купата на Германия за първи път от 28 години. Тимът спечели с 4:3 след изпълнение дузпи срещу Санкт Паули като гост в Хамбург, след като редовното време завърши 1:1, а след продълженията  -2:2.

Фортуна беше близо до победата, след като Ао Танака направи 2:1 в 99-ата минута, но след удар с глава Карло Бухалфа изравни в добавеното време на продълженията.

Но след това Кастенмайер спаси дузпи на Мауридес и Марсел Хартел, които дори получиха втори шанс, защото стражът беше напуснал голлинията.

Дюселдорф поведе след точно изпълнена дузпа на Винсент Вермей в 38-ата минута, а Санкт Паули изравни в 60-ата чрез Хартел също от 11-метров наказателен удар.

"Това е невероятно. Не вярвах в победата след изравняването в 120-ата минута", каза треньорът на Фортуна Даниел Тиуне пред ZDF.

Дюселдорф, носител на купата през 1979 и 1980 година по време на рекордна серия от 18 поредни победи, стигна до полуфиналите за първи път от 1996-а насам. Лидерът във Втора Бундеслига Санкт Паули напусна терена като губещ за първи път този сезон в 23-ия си мач във всички турнири, само три дни след като победи Фортуна с 2:1 като гост в първенството.

Четвъртфиналите продължават в сряда с нов двубой между два тима от втора лига - Херта и Кайзерслаутерн. Следващата седмица непобеденият лидер в Бундеслигата Байер (Леверкузен) се изправя срещу Щутгарт, а Борусия (Мьонхенгладбах) гостува на третодивизионния Саарбрюкен, който елиминира Байерн и Айнтрахт (Франкфурт) в предишните кръгове.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна