Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
Ексклузивно пред БНТ – говорят журналистката Марина Овсянникова и още знакови лица на руската опозиция

На 2 февруари, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте филма „Другата Русия“. Ексклузивно, за първи път пред българска медия, пред камерата на БНТ застава руската журналистка Марина Овсянникова, която дръзна по време на централните новини на „Первый канал“ да се обяви против кремълската инвазия в Украйна преди две години.

В документалния филм „Другата Русия“ пред журналиста Николай Кръстев и оператора Владимир Богдански Марина Овсянникова разказва как работи руската пропаганда и как се вземат решенията кои новини от Украйна и войната да се отразяват по „правилния“ начин.

Освен Марина Овсянникова, пред БНТ застават за първи път и знакови лица на руската опозиция – бизнесменът и общественик Михаил Ходорковски, който Владимир Путин вкара в затвор 10 години по измислени обвинения, бившият премиер на Русия Михаил Касянов и бившият депутат от Думата от четири нейни състава Генадий Гудков, който отлично познава механизма на кремълската машина на управление.

За високата лична цена, която плаща Марина Овсянникова с изразяването на гражданската си антивоенна постъпка, защо смята, че войната в Украйна е война на демокрацията срещу тоталитарния режим, какви решения ще предприеме руската опозиция в предстоящите президентски избори в Русия на 17 март. Кадри от документалния филм на Българската национална телевизия ще бъдат използвани от „Нетфликс“ за предстоящата им продукция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна