Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Златков спечели кратката програма на "София Трофи"

Александър Златков
Снимка: БФКънки

Александър Златков спечели кратката програма при мъжете на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който се провежда в Зимния дворец в столицата. Златков получи за изпълнението си оценка от 71.32 точки, от които 37.78 за технически елементи и 33.54 за компоненти на програмата. 

Втори се нареди Бурак Демирбога (Турция) с 68.71 точки, а трети е Ян Воклен (Франция) с 58.54 точки. Още двама българи участват в надпреварата. Лари Луполоувър е четвърти с 57.80 точки, а седмата позиция заема Филип Каймакчиев с 51.81 точки. Волната програма е утре. 

Турнирът е контролно за определяне на състава на България за Световното първенство в Монреал (Канада) през март. Александра Фейгин, която не участва в състезанието в София, има квота за шампионата на планетата, а за място при мъжете се борят Лари Луполоувър и Александър Златков. 

При жените лидерка след кратката програма е испанката Емилия Мурдок с 43.46 точки, а единствената българка Даниела Николова зае пето място с 30.30 точки. Лия Любенова поведе след кратката програма при девойките, където участваха 38 фигуристки. Българката представи страхотно композицията си и беше оценена с 54.92 точки. Киара Христова е четвърта с 50.87 точки, а шестата позиция зае Криста Георгиева с 46.12. Още шест българки се наредиха от 22-о до 38-о място. 

При юношите Деян Михайлов триумфира в кратката програма с 66.31 точки. Той има преднина от 11 точки пред втория Андре Сапата (Испания), който е с 55.33 точки. Йоанис Апостолу е четвърти с 44.83. 

Турнирът завършва в събота с волната програма при девойките, юношите, мъжете и жените.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени