Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер се завърна на корта с победа в Ротердам

Яник Синер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът от Откритото първенство на Австралия Яник Синер се завърна успешно на корта на тенис турнира в Ротердам, който е от категория АТР 500. 

Водачът в схемата победи представителя на домакините Ботик ван де Зандсхулп след 6:3, 6:3 за 87 минути

Миналогодишният финалист в зала "Ахой"  направи общо три пробива (два в първия сет), като не допусна на свой ред да загуби подаването си. Италианецът завърши срещата с 88% успеваемост при разиграните точки на първи сервис. Публиката подкрепяше сериозно Ван де Зандсхулп, но накрая изпрати с бурни аплодисменти 22-годишният Яник.

"Малко по-различно е да играя като шампион от Големия шлем, защото трябва да съм готов за това, че моите опоненти знаят много добре моите силни страни, но и слабостите ми. Така, че трябва да работя много", призна Синер на пресконференцията след срещага.

В следващия кръг тази вечер негов опонент ще бъде френският ветеран Гаел Монфис, който е двукратен шампион от Ротердам. Победителят от двубоя ще играе на четвъртфиналите с Милош Раонич.

Вече е ясна една от двойките в последните осем. Победителят от 2021 година Андрей Рубльов ще се изправи срещу Алекс де Минор в любопитен сблъсък. Австралиецът победи с 673, 6:1 квалификанта Давид Гофен, докато вторият поставен Рубльов пречупи съпротивата на Феликс Оже-Алиасим и спечели след обрат с 3:6, 7:6 (6), 7:5. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени