Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де Минор: Трябваше да надскоча нивото си, за да победя Григор

Алекс де Минор пред медиите
Снимка: БНР/Любомир Тодоров

Австралиецът Алекс де Минор говори пред медиите след класирането си за финала на АТР 500 турнира в Ротердам, като победи Григор Димитров с 6:4, 6:3.

Де Минор призна, че българинът го е затруднил много и е трябвало да надскочи нивото си, за да успее да спечели мача.

„Имах и малко късмет във важните точки. И двамата с него сме сред най-големите атлети в Тура, така че дългите разигравания винаги са част от мачовете помежду ни. Неговият сечен бекхенд е може би най-добрият в света. Нашите мачове са като игра на шахмат понякога“, призна 25-годишният тенисист.

На въпроса на пратеника на БНР какво е променил, за да спечели сега в Ротердам за разлика от миналата година, когато Димитров го победи, рожденикът отговори:

„И срещата миналата година, и тази се решиха от няколко точки. Мачовете бяха изтощителни и напрегнати. Тогава Григор спечели, сега – аз, но това е тениса“.

За завръщането си в топ 10 от понеделник Де Минор коментира, че това е чудесно, но много по-важното е да успее да се задържи там. Той няма предпочитания за съперник на финала в неделя, защото и Синер, и Грийкспор са много силни играчи и няма да му бъде лесно.

Де Минор с тортата и талисмана на турнира.

Алекс получи торта от организаторите, но призна, че ще празнува със своето семейство, чак след финала утре, за да може да се отпусне и да хапне повече сладки неща.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна