Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков иска да се състезава още няколко години

Радослав Янков
Снимка: БТА

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заминава в сряда за Полша за следващото си участие в стартовете от Световната купа.

"Добрите резултати, разбира се, че ми дават увереност. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да поддържам подобно високо ниво", коментира Янков, който бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество след силното си представяне на Световната купа по сноуборд в Пампорово, а треньорът му Георги Атанасов получи наградата за номер 1 за месец януари в традиционната анкета на спортните редакции в България.
Радослав Янков и Георги Атанасов
"Благодаря за признанието и оценения труд. Световната купа в Пампорово наистина беше много емоционална. Благодаря и за оценката за моя треньор, тъй като един спортист не е сам, а има екип зад гърба си, който се бори заедно с него за постигането на резултатите. Казах, че съм щастлив човек, защото знам през какво преминах в последните години. Доста време имах проблеми с кръста, които не отминаваха. В нашия спорт това е най-уязвимото място и се наложи операция. Затова преоценявам всичко, което ми се случва в момента. Наистина съм щастлив човек. Когато стане родител, допълнително се осмисля живота на един човек", заяви 34-годишният чепеларец Янков.

Треньорът Георги Атанасов се присъедини към мнението, че Световната купа в Пампорово е била специално събитие. "Винаги съм казвал, че работим не за награди, а за емоцията, която преживяваме. Беше наистина страхотно състезание и емоция. Надявам се да продължаваме да радваме хората", смята Атанасов.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени