Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

партньорска публикация
БНТ с екип в Украйна в навечерието на втората годишнина от войната

В ефира на Българската национална телевизия – в емисиите новини „По света и у нас“ и в актуалните предавания на обществената телевизия – гледайте специалната поредица, посветена на втората година от войната на Русия срещу Украйна, започнала на 24 февруари 2022 г.

Пряко от Киев специалните пратеници на БНТ – международният редактор Тоня Димитрова, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Роберт Вецов, ще покажат живота на украинците днес в условия на въздушни удари и нарастващ брой жертви на фронта.

Екипът на БНТ познава от първо лице обстановката на терен – Тоня Димитрова отразява събитията в Украйна още от 2014 г., а Владимир Богдански и Роберт Вецов бяха в град Мариупол в периода от 20-и февруари до 25-и февруари, когато войната започна и беше предадена на живо в ефира на БНТ. Репортажите им бяха излъчени от над 70 световни медии.

Реакциите на световните сили две години след началото на войната ще проследят кореспондентите на БНТ в Европа и САЩ.

В деня на втората годишнина – на 24 февруари, събота, от 15:00 ч. – БНТ 1 ще излъчи отново документалния филм „Другата Русия“, част от рубриката за актуална документалистика „В кадър“. Ексклузивно, за първи път пред българска медия, пред БНТ говорят руската журналистка Марина Овсянникова и знакови лица на руската опозиция – бизнесменът и общественик Михаил Ходорковски, който Владимир Путин вкара в затвор 10 години по измислени обвинения, бившият премиер на Русия Михаил Касянов и бившият депутат от Думата от четири нейни състава Генадий Гудков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна