Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британска щангистка с четвърта европейска титла, Джесика Иванова е седма

Джесика Кембъл в действие.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британката Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла по вдигане на тежести в категория над 87 килограма при жените.

29-годишната Кембъл завърши с двубой от 263 килограма. Най-силният резултат в състезанието в "Арена София" в българската столица обаче бе постигнат от американката Мери Тайсен Лапен. Тя завърши с двубой от 271 килограма, като постигна 116 в изхвърлянето и 155 в изтласкването. Заради националността си обаче Тайсен Лапен, която е вицешампионка от последното световно първенство в Рияд миналата година, не участва в класирането и нямаше как да получи титлата на европейски шампион.

Втора след Кембъл завърши грузинката Анастасия Хотфрид с двубой от 257 килограма, а бронзът бе спечелен от туркинята Фатмагюл Чевик с 238 килограма.

Българката Джесика Иванова остана на седмо място с двубой от 225 килограма, след като записа успех в първите си пет опита. В изхвърлянето Иванова вдигна последователно 94, 98 и 100 килограма, а в изтласкването се справи с тежести от 116 и 125 килограма, преди да запише неуспешен опит на 128 килограма.

В последното състезание от европейското първенство при жените участие взе и австрийката Сара Фишер, която е сестра на българския национал Давид Фишеров. Фишер приключи на пето място в двубоя с 231 килограма след 101 килограма в изхвърлянето и 130 в изтласкването.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна