Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Тухел напуска Байерн през лятото

| обновено на 21.02.24 в 12:46
Томас Тухел ще напусне баварците предсрочно.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът Томас Тухел ще напусне Байерн след края на настоящия сезон, съобщават германски медии, сред които вестник Bild и телевизия Sky Sport. Новината беше потвърдена и от баварския клуб.

Двете страни са постигнали споразумение в последните дни. Договорът на Тухел с Байерн е до 2025 година.

"В добра, открита дискусия стигнахме до решението да приключи работните си отношения по взаимно съгласие през лятото. Нашата цел е да преследваме нова футболна посока с нов старши треньор за сезон 2024/2025", коментира изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен в изявление.

Бъдещето на Томас Тухел след 11 месеца в клуба бе поставено под въпрос след трите поредни загуби за шампиона в Бундеслигата.

Грандът от Мюнхен отстъпи с 0:3 от лидера във временното класиране в германското първенство Байер (Леверкузен), с 0:1 от Лацио в Шампионската лига и с 2:3 от Бохум отново в Бундеслигата.

Отборът е изправен пред това да завърши сезона без трофей за първи път от 2012 година, тъй като се намира на 8 точки зад Байер в шампионата, отпадна от турнира за Купата на Германия и трябва да наваксва пасив срещу Лацио в реванша от осминафиналите в Шампионската лига.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна