Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков коментира меморандума: Само входна точка за преговори

Министър-председателят Николай Денков
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Меморандумът на ПП-ДБ, предложен на ГЕРБ-СДС, е само входна точка за преговори. Това коментира премиерът Николай Денков. 

Според него подписването на документа има за цел да гарантира реформите в правосъдието и борбата с корупцията.

На въпроса дали ще се проведат избори две в едно - премиерът отговори:

"Целта на меморандума е отново да върнем фокуса върху това защо сме направили това правителство, защо има Народно събрание, което трябва да си довърши работата и в това отношение не мисля, че трябва да има изненади. С г-жа Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях, за да седнем и да ги обсъдим. Това досега не се е случило".

Премиерът коментира, че е въпрос на преговори дали външното ни министерство може да бъде разделено на две, като той поеме ролята на вицепремиер по европейските въпроси, но не изключва и такъв вариант:

"Всичко това е въпрос на преговори. Искам да подчертая много ясно - това е детайл в цялата голяма картина. Голямата картина е, че това правителство, това Народно събрание имат смисъл да съществуват, ако продължат да изпълняват това, което е записано в управленската програма и реформите, заради които сме се събрали заедно в това правителство". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна