Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Рикардо най-бърз в първата тренировка за Гран при на Бахрейн

Даниел Рикардо бе най-бърз на "Сахир".
Снимка: БТА

Австралиецът Даниел Рикардо от отбора на РБ даде най-добро време по време на първата свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн, с което се открива сезон 2024 във Формула 1.

Сесията на пистата "Сахир" премина при доста силен вятър, което спомогна за това Рикардо изненадващо да се озове на първата позиция.

34-годишният австралиец постигна време от 1 минута и 32.869 секунди в най-добрата си обиколка и изпревари съотборниците от Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.

Британецът Норис се нареди втори на нищожните 0.032 секунди от Рикардо, докато австралиецът Пиастри изостана с 0.244 секунди от сънародника си.

Четвърти завърши другият пилот на РБ - Юки Цунода, който остана на 0.314 секунди. Първите осем в тренировката, сред които бяха испанецът Фернандо Алонсо (Астън Мартин), световният шампион от Нидерландия Макс Верстапен (Ред Бул), британецът Джордж Ръсел (Мерцедес) и Шарл Льоклер от Монако с Ферари, приключиха на по-малко от 0.4 секунди изоставане от Рикардо.

Втората свободна тренировка е предвидена за 17:00 часа днес българско време, а самото състезание ще бъде в събота, а не както е по традиция в неделя. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени