Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рим отбелязаха 3 март

Снимка: архив БНР

По повод Националния празник на нашата страна, 3 март, в салоните на българското посолство в Рим се проведе прием. Освен българи, пребиваващи в Италия, присъстваха високопоставени представители на италианската политика и на дипломатическия корпус.

Над 300 души бяха официално поканените гости от посланика на нашата страна в Рим Тодор Стоянов. По традиция, той ги посрещна с питка, този път - заедно с председателя на Двустранната секция за българо-италианско приятелство към Камарата на депутатите Лоренцо Чеза под звуците на световноизвестния български гайдар Венцислав Андонов. 

Сред елитните гости имаше представители на държавния глава на Италия Серджо Матарела и на премиера Джорджа Мелони, както съветници на министри и представители на всички други италиански институции, посланици, дипломати, кметове на италиански общини, ръководители на Генерална конфедерация на италианската индустрия (Confindustria). 

Представянето на музикалните и танцови традиции на нашата страна беше поверено на българската фолклорна група от Рим "Роза Дамасцена".  Българската традиционна кухня и вина допълниха празничната картина, в която с най-добри пожелания всички поканени получиха за спомен мартеница.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна