Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаят, загубил жена си в ПТП-то до Бургас: Вместо рожден ден организирах погребение!

Полицаят Иван Дошев
Снимка: БГНЕС

Една млада майка на две момиченца завинаги остана на 33 години. Янита Пепелянкова загуби живота си в събота, при кошмарната катастрофа на пътя Бургас – Средец.

Жена загина в катастрофа на пътя Бургас-Средец (ОБНОВЕНА)

Зад волана е била майка ѝ, а в автомобила са били и двете и деца - момиченца на 5 и 8 години, които и до ден днешен са в болница и с травми, но без опасност за живота.

Съпругът на загиналата жена, която е учителка от Айтос, е полицай и едва днес събира кураж да разкаже как смъртта на съпругата му е преобърнала целия им свят - неговият, и на двете им дечица.

"На метри от разклона за Черни връх ги е връхлетял автомобил, като съпругата ми е починала на място. На малката ми дъщеря е причинена черепно-мозъчна травма, голямата ми дъщеря е с комоцио и множествени наранявания. На следващият ден със сълзи на очи трябваше да организирам погребението на съпругата ми. С усмивка и с торта в ръце пък трябваше да вляза в болничната стая, където да отпразнуваме така дългоочаквания ден!", разказа през сълзи пред БГНЕС Иван Дошев.

А двете момичета все още не знаят, че майка им вече я няма.

"Не знаят за момента, за мен по-важно е здравословното им състояние да се закрепи, а след това с помощта на психолози ще започнем да работим . Те не можеха без майка си! Майка им беше водещото колело в нашето семейство", сподели съпрегът ѝ.

Сега автотехническа експертиза трябва да установи дали виновникът за катастрофата е карал с превишена скорост, след като пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

"Многократно преди инцидента е криволичел по пътното платно, като е навлизал в лентата за насрещно движение. Не искам този инцидент, тази трагедия отново да става част от статистиката", допълни съкрушеният мъж, който се надява на справедлив процес и присъда.



По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна