Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат под гаранция Дани Алвеш

Дани Алвеш в съда
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдът в Барселона реши да освободи под гаранция на стойност 1 милион евро осъдения за изнасилване футболист Дани Алвеш. В края на февруари бившата звезда на Бразилия, Барселона, Ювентус и ПСЖ бе осъден на 4 години и половина, след като бе признат за виновен по обвинение за изнасилване.

По-малко от месец по-късно бе решено, че бразилецът може да излезе на свобода срещу 1 млн. евро, като една от причините за решението е, че той вече е излежал една четвърт от присъдата си, докато тече делото. Допълнително условие на съда е Алвеш да предаде испанския и бразилския си паспорт, да остане в Испания и да се явява в съда ежеседмично. Въпреки това прокуратура се възпротиви на решението, заявявайки, че има голяма опасност Алвеш да напусне нелегално страната.

Решението на съда предизвика остра реакция, като адвокатът на изнасилената от Алвеш жена заяви, че това е "правосъдие за богатите". "Много съм изненада и напълно скандализирана. Това е правосъдие за богатите. Това е скандално, той може да намери един милион за секунди", коментира Естер Гарсия.

40-годишният Алвеш е един от най-титулуванети играчи в историята на футбола с общо 43 трофея. Той е шесткратен шампион на Испания с Барселона, като с каталунците е печелил още три пъти Шампионската лига, четири пъти Купата на Испания, четири пъти Суперкупата на страната, три пъти Суперкупата на Европа и три пъти Световното клубно първенство. Алвеш стана шампион на Италия с Ювентус и двукратен шампион на Франция с ПСЖ, а с Бразилия два пъти печели Копа Америка.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна