Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиан Илиев: Ще играем за резултат срещу Танзания

Илия Груев се чувства лидер в националния отбор

Илиан Илиев и Илия Груев по време на пресконференцията.
Снимка: БТА

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев заяви, че тимът ще играе утре срещу Танзанияза победа и за резултат. Той заяви, че всички в отбора – играчите, и щаба, взимат мача на сериозно и нямат намерение да подценяват срещата.

"Очакваме победа. Играем за резултат и да победим", заяви Илиев на въпрос как ще подходи България в утрешната среща, която започва в 15:00 часа българско време. "Предвид факта, че българите нямат победа през цялата 2023 година задача номер 1 е тази серия да се прекъсне".

 След това той се спря на състава, на който ще заложи, както и на стила на противника. България излиза от 15:00 часа наше време на стадион "Далга Арена" на 30 км извън Баку в първата среща от турнира FIFA Series.

"Няма да бягаме от състава, с който излизахме в първите два мача, което е добре за нас и за футболистите. Значи те държат някакво ниво, щом същите отново са тук и можем да разчитаме на тях. Това не означава, че няма да има смени в хода на мача", обясни националният селекционер на България.

"По принцип за съперниците , реагираме според системата. Трябва и сме запознати, за да реагираме на всяка една ситуация. Знаете във футбола какво е важно – близо линиите, атакуване бързо на човека с топката. След това да сме добри в притежанието на топката, а когато я загубим, максимално бързо да си я върнем", обясни Илиев.

Попитан каква е мотивацията на отбора за утрешната среща, той заяви, че подобен въпрос не бива да съществува когато става дума за национален отбор.

На пресконференцията говори и полузащитник Илия Груев-младши.

"Да, бих казал че се чувствам лидер, от първия ден тука винаги съм бил титуляр. И това показва, че хората ме ценят. Имаме добра група, имаме йерархия, което е важно за всеки един отбор. Атмосферата е добра и това трябва да се види утре на терена", започна Груев.

По повод срещата и очакванията за нейния развой, той каза: "Искаме да победим, отдавна не сме взимали мач. Това не е нашето лице, което сега се вижда. И искаме да го вземем този двубой, да спечелим. Смятам да не говоря за Лийдс сега, защото не мисля за клуба, а само за националния отбор", допълни халфът.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна