Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотнъм направи равен с Уест Хем и не успя да влезе в топ 4

Михаил Антонио (вляво) от Уест Хем се бори за топката с Хюн-Мин Сон от Тотнъм.
Снимка: БТА

Отборът на Тотнъм пропусна възможност да се изкачи в топ 4 на класирането в английското първенство по футбол, след като "шпорите" стигнаха само до равенство 1:1 срещу Уест Хем в мач от 31-ия кръг на Висшата лига. Отборът на Ангелос Постекоглу е с 57 точки и две по-малко от Астън Вила.

Тотнъм поведе след едва пет минути игра чрез Бренан Джонсън, който бе точен от близко разстояние след центриране на Тимо Вернер. Уест Хем обаче изравни бързо, след като в 19-ата минута Джарод Боуен центрира и топката се отби в гърба на Кърт Зума, за да попадне в мрежата на Тотнъм за 1:1.

Уест Хем дори можеше да спечели мача, но удар на Михаил Антонио бе трудно изваден от вратаря Гилермо Викарио. 

Така "чуковете" останаха на седмо място в генералното класиране на Висшата лига с точка пред отбора на Нюкасъл, който пък завърши наравно 1:1 срещу Евертън. Доминик Калвърт-Люин прекрати головата си суша, продължила цели 23 мача, след като се разписа от дузпа за Евертън само две минути преди края на редовното време. Нюкасъл пък направи много пропуски и остана само с попадението на Александър Исак в 15-ата минута.

С тази точка Евертън натрупа актив от 25 и заема 16-о място в класирането с една повече от Нотингам Форест, както и четири над зоната на изпадащите. Първи под чертата е отборът на Лутън Таун, който по-късно днес гостува на кандидат-шампиона Арсенал.

Нотингам Форест надви с 3:1 Фулъм, след като Калъм Хъдсън-Одой, Крис Ууд и Морган Гибс-Уайт вкараха голове през първото полувреме. За Фулъм, 13-и в класирането на Висшата лига, точен бе Тоусин Адарабио в началото на второто полувреме.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна