Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинар от ПП-ДБ-Спаси София предизвикал ПТП-то. Борис Бонев му иска оставката

Снимка: БГНЕС, Сайт на СОС

Общинският съветник от групата на ПП-ДБ-"Спаси София" Благовест Георгиев е причинил катастрофата на бул. "Драган Цанков" снощи, за която БНР вече ви информира. 

Георгиев е блъснал друга кола с автомобила си, а след това опитал да избяга и отказал да бъде тестван за алкохол.

Позиция по случая разпространиха от "Продължаваме промяната" и председателят на групата в Столичния съвет Борис Бонев.

"Позицията на "Спаси София" е категорична - Благовест Георгиев, общински съветник излъчен от квотата на "Продължаваме промяната", трябва незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след употреба на алкохол", заяви Бонев.

"Безобразно, абсурдно поведение, неадекватно. Този човек задължително трябва да си подаде оставката от Общинския съвет и да си понесе всичките последствия от това поведение. Не мога да повярвам и съм абсолютно шокиран и ме е срам, че съм председател на група, в която има хора, които са склонни дори да си помислят да се качат в автомобила си след употреба на алкохол, какво остава, когато са били толкова пияни, че и не могат да се движат. Единствено мога да благодаря на Бог, че не се е случило нещо по-тежко, няма пострадали, или дори и нещо по-лошо", каза той пред БНР.


Оставката беше поискана и от цялата група на ПП-ДБ-Спаси София.

От групата на "Има такъв народ" в съвета определиха случая като недостоен пример за подражание и изтъкнаха, че Георгиев е член и на Комисията за децата, младежта и спорта. 

От своя страна, столичният кмет Васил Терзиев написа в профила си във фейсбук, че правилата и законите трябва да важат еднакво за всички и също поиска оставката на провинилия се съветник. 


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна