Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква национално съвещание след празниците във връзка с предстоящите избори и противодействието на търговията с гласове. Това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Стоянов: 

"Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви сигнали има подадени, колко са на брой, как са отработени, къде има сили и средства, които ние можем да прехвърлим на други места, тя ще ни помага за това да вземаме нужните решения", обясни Стоянов.

Калин Стоянов коментира и публикации в някои медии, че арестът на журналиста Димитър Стоянов преди дни за хулиганство и заплаха с оръжие е свързан с разследване за бившия му зет. 

"Сестра имам, но тя е разведена от 2009 г. с въпросния човек, оттогава до момента – 15 години, нито аз, нито член на моето семейство поддържаме някакъв контакт с него. Не знам къде работи, какво прави, къде живее – това не е моя работа и моля да прекратим спекулациите по тази тема", каза министърът. 

Той заяви, че не знае да е бил разследван от Вътрешна сигурност по времето на Стефан Банков.

"Нямам такава информация, освен това, което стана обществено достояние през 2021 година и впоследствие прекратено", заяви още той.

Вътрешният министър Калин Стоянов присъства на церемонията на по полагане на клетва на 72-ма стажанти от ГД "Гранична полиция". 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна