Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Героите от САЩ 94 пак се събират

Венцислав Рангелов и Христо Стоичков
Снимка: личен архив Венцислав Рангелов

Героите от славното световно първенство по футбол в САЩ 94 година ще се съберат отново лятото, за да честват 30 години от спечелването на бронзовите медали. Идеята затова е дошла на сбирка след благотворителния мач, който бе организиран в четвъртък във Велико Търново по повод 100 годишнината на Етър. Четиримата организатори за събитието, което трябва да бъде през лятото, са Христо Стоичков, Красимир Балъков, Пламен Николов и Венцислав Рангелов. Последният е дългогодишен селекционер на полицейския национален отбор, който постигна страхотни успехи - европейски шампион, три пъти втори на световно първенство и веднъж балкански шампион. От няколко години Венцислав Рангелов селектира за различни събития и националния отбор по футбол - ветерани.  

"Със сигурност футболна среща няма да има, но ще направим нещо различно. Организацията за такъв тип събитие не е лесна и изисква време. Ще се опитаме да изненадаме любителите на футбола", обеща Венцислав Рангелов. Той говори и за начина, по който се отнасят футболистите на Пеневата чета дори години, след като са прекратили кариерата си.

"Това са професионалисти, които и след години продължават да се отнасят отговорно за всяко едно събитие, което организираме. Най-често това са благотворителни мачове по различни инициативи. Всеки един от тях винаги е приемал сериозно тези ангажименти и се отнасял с уважение. Във Велико Търново бях подготвил специална програма, която изпълнихме докрай. Имахме среща с деца от спортното училище. Всички знаеха срещу кого застават, а желаещите да се видят с тези славни футболисти бяха много. Поднесохме венци пред гроба на незабравимия Трифон Иванов, който бе обичан от феновете на всички отбори. Дъждът по време на мача не попречи на шоуто, което бе направено от всички тези любими на поколения българи футболисти", добави Венцислав Рангелов.

Чуйте цялото интервю, което Венци Рангелов даде специално за националното радио.




По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени