Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Най-добрите етерични масла за дифузери за ароматерапия ЕТЕРИМ

Намирането на етерични масла за дифузер за ароматерапия може да бъде трудно, особено ако досега никога не сте използвали тaкова устройство.

Много хора предпочитат да използват дифузер в допълнение към локалното прилагане на етерични масла. Основната причина за това е, че ароматерапията подпомага за намаляването на стреса и тревожността, също допринася за създаването на общо усещане за спокойствие.

В следващите редове ще разгледаме отблизо най-добрите етерични масла за дифузер, както и количествата, в които да ги използвате. По този начин ще можете да започнете ново и вълнуващо ароматно пътешествие от комфорта на собствения си дом. Приятно четене!

Предимства от използването на чисти етерични масла за дифузер

Някои от основните ползи от добавянето на чисти етерични масла в дифузер за ароматерапия включват способността им да:

1. Насърчават по-добрата релаксация

Ароматерапията е популярна сред много хора, които се нуждаят от малко помощ за справяне със стреса и тревожността. Чрез дифузер за ароматерапия ЕТЕРИМ можете да разпръсквате маслото, докато извършвате обичайните си дейности като гледане на телевизия, четете книга или готвене.

2.  С етерични масла ще подобрите настроението си

Използването на етерични масла за дифузер ще ви помогне да подобрите настроението си, като същевременно ви енергизира и тонизира. Така ще осъществите контрол върху емоционалното си състояние и ще му попречите да влияе върху изпълнението на важните в деня ви задачи.

3. Подпомагат по-доброто дишане

Дифузията на етерични масла може да окаже положително въздействие върху факторите, които влияят на дишането ви, като алергии, настинки и кашлица. Добавянето на няколко капки в ще дифузер ще помогне за отваряне на дихателните пътища и ще улесни спокойното ви дишане.

Най-добрите етерични масла за дифузери за ароматерапия

Ето някои от най-добрите етерични масла ЕТЕРИМ за дифузери за ароматерапия, които сме разделили в шест различни категории. Така лесно ще намерите най-подходящите за вас аромати:

Цветни (флорални) етерични масла

Цветните етерични масла са известни най-вече със своите успокояващи свойства. Популярни са със способността си да осигурят дълбок и спокоен сън. Затова много хора добавят няколко капки от тях в дифузера си, преди лягане.

Страхотни флорални масла, които ще ви помогнат при проблеми с инсомнията, са:

·  Етерично масло от Лавандула

·  Етерично масло от Градински чай

·  Етерично масло от Иланг Иланг

Цитрусови етерични масла

Цитрусовите етерични масла имат ярък, плодов аромат. Много хора разпръскват тези масла, за да освежат и заредят с енергия себе си и пространството около тях.

Популярните цитрусови масла включват:

·  Етерично масло от Лимон

·  Етерично масло от Бергамот

·  Етерично масло от Портокал

Земни масла

Освен че ще ви помогнат да се отпуснете и да релаксирате, повечето земни аромати етерични масла са чудесни за кожата. Всяко от тях предлага различни ползи, които могат да ви съживят и подмладят.

Препоръчителни земни етерични масла са:

·  Етерично масло от Пачули

·  Етерично масло от Тамян

Пикантни масла

Много хора се наслаждават на топлото и успокояващо ухание на пикантните етерични масла. Заради мощните си противовъзпалителни свойства, те често се използват в борбата с настинки и инфекции. Някои от тях са и любими по време на празниците, тъй като помагат за създаването на празнична атмосфера и провокирането на топли чувства.

Пикантните масла, които често се използват в дифузери, включват:

·  Етерично масло от Канела

·  Етерично масло от Карамфил

·  Етерично масло от Черен пипер

Дървесни аромати етерични масла

Дървесните етерични масла са с богат и дълбок аромат. Те се добиват от корени, дървета и растения от цял свят. Тонизиращите им свойства ги правят идеални за използване в дифузер за ароматерапия у дома:

·  Етерично масло от Бор

·  Етерично масло от Кедрово дърво

·  Етерично масло от Розово дърво

·  Етерично масло от Хвойна

Колко капки етерични масла трябва да сложа в своя дифузер за ароматерапия?

Когато изберете етерично масло, което искате да изпробвате в своя дифузер за ароматерапия, трябва да знаете колко точно капки да добавите. Препоръчително е да добавите 5-10 капки от маслото. Ако използвате повече от едно етерично масло, тогава 2-3 капки от всеки вид са достатъчни, за да създадете хубава смес. След като започнете да използвате дифузер за ароматерапия, може да увеличите или намалите количеството на използваното масло, в зависимост от вашите предпочитания.

Мястото, където е разположен дифузерът в дома ви, също ще повлияе на количеството етерично масло, което трябва да добавите. Например 5-10 капки са достатъчни в по-малки помещения, докато за по-големи стаи може да са необходими 10-20 капки.

В класацията на BuyOutside ще разберете кои са Топ 5 най-популярни дифузери за ароматерапия ЕТЕРИМ, както и за какви помещения са подходящи те.

Как безопасно да използвате етерични масла за дифузер за ароматерапия?

Има някои важни съвети за безопасност при употреба на етерични масла за дифузер за ароматерапия, които трябва да следвате. Именно те ще ви помогнат да извлечете максимална полза от избраните от вас масла. Опитайте се да обърнете внимание на следните фактори:

Използвайте качествени етерични масла: Преди да започнете да използвате дифузер за ароматерапия, е добре да сте сигурни в произхода и качеството на избраните етеричните масла. Също така е важно да си направите и превантивен тест за алергии към конкетното масло.

Следете времето за дифузия: Макар че е е изкушаващо да разпръсквате етерични масла за продължителни периоди от време, се счита, че периодичното разпръскване е по-безопасно. Спазването на правилото за 30-60 минути дифузия и 30-60 минути почивка помага за защита на организма. То намалява риска от потенциални здравословни проблеми. Важно е при използването на бижута за ароматерапия, да нямате пряк допир до кожата на етерични масла.

Проветрявайте: Това се отнася за помещения с всякаква големина, но най-вече за малки стаи и автомобили. Едва ли има по-добър начин да освежите въздуха в своя автомобил от дифузера за ароматерапия с етерични масла. За да се чувствате максимално добре по време на вашето пътуване, обаче, е необходимо докато използвате дифузер в нея от време на време да отваряте прозорците. По този начин ще допринесете за поддържането на добрата вентилация на пространството.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна