Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити докосва десета титла във Висшата лига

Манчестър Сити (в тъмни екипи) победи в Лондон.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити се наложи над Тотнъм с 2:0 при гостуването си в отложен мач от английската Висша лига. Така тимът на Пеп Гуардиола се качи на върха на класирането преди последния кръг, като има две точки аванс пред Арсенал. В последния кръг Манчестър Сити трябва да победи Уест Хям, докато Арсенал приема тима на Евертън. "Гражданите" докосват десетата си титла в Англия и четвърта поредна, което ще подобри рекорда на Манчестър Юнайтед от три последователни успеха в периода 2007-2009 година.

Сити постигна успеха си на стадиона на Тотнъм, където нямаше победа и дори не беше вкарвал гол от откриването на спортното съоръжение през 2019 година.

Норвежкият таран Ерлинг Холанд откри резултата в 51-ата минута на празна врата след асистенция на Кевин де Бройне и пак той направи 2:0 от дузпа в добавеното време на срещата.

В 86-ата минута капитанът на "шпорите" Хюн-мин Сон имаше огромен шанс да изравни, но резервният вратар на "гражданите" Ортега, влязъл по-рано в игра на мястото на Едерсон, направи страхотно спасяване.

Вратарят на Тотнъм Гулиелмо Викарио също направи някои класни спасявания срещу Фил Фодън и Де Бройне.

Тази загуба лиши Тотнъм от участие в Шампионската лига, като на четвърто място твърдо остана отборът на Астън Вила, който се завръща в най-комерсиалния турнир в Европа след повече от 40 години.

Отборът на Анге Постекоглу трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

Манчестър Сити направи впечатляващата серия от 22 мача без загуба във Висшата лига, като последното им поражение е от Астън Вила през декември. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна