Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купата на България стигна до Община Пловдив

Купата на заседанието на ОС.
Снимка: БТА

Ръководството и част от футболистите на Ботев (Пловдив) бяха приветствани в Общинския съвет на Пловдив след спечелването на Купата на България по футбол. „Канарчетата“ триумфираха във финала срещу Лудогорец с 3:2 и завоюваха четвърти трофей от надпреварата, който днес бе показан на редовната сесия на Общинския съвет. 

„Жълто-черните“ бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров и председателя на Общинския съвет Атанас Узунов. От страна на клуба присъстваха изпълнителният директор Алексей Киричек, спортният директор Артур Платек, старши треньорът Душан Керкез и футболистите Ивелин Попов, Лъчезар Балтанов и Николай Минков, както и талисманът на отбора - Бенкса. 

Костадин Димитров и Атанас Узунов получиха специални фланелки от Ботев в чест на спечеления трофей. Кметът на Пловдив изрази радостта си от постигнатия триумф на пловдивския клуб. 

„Сега е времето на Пловдив. Изключително благодарен съм на тези над 10 000 хиляди запалянковци, които в дъждовното време бяха на Националния стадион. Показахме, че има Господ в последната секунда. Спортът е социален феномен и в тези моменти, когато ни предоставя такива възможности на радост, трябва да осъзнаваме, че парите, които се инвестират в спортната инфраструктура, не са инвестирани напразно“, заяви Димитров. 

Председателят на общинския съвет Атанас Узунов също подчерта, че съветниците решават положително въпросите за спорта. 

„Радвам се, че тази купа отново е в град Пловдив. В тази зала се одобряват средствата за всички видове спорт. Заявявам най-отговорно, че когато има дискусия по даден въпрос за спорта, независимо, че в залата има различни политически сили, единодушно въпросите за спорта се решават положително“, каза Узунов. 

От страна на клуба старши треньорът Душан Керкез, Лъчезар Балтанов и Ивелин Попов благодариха на общинските съветници. Балтанов, който бе част от състава на "канарчетата" при последната спечелена купа през 2017 година, припомни, че още тогава е дал обещание трофеят отново да бъде завоюван от "жълто-черните". 

„Тук се взимат тежките решения. Мога да ви помоля и да ви насърча да продължавате да правите това, което правите – да инвестирате в инфраструктурата, да развиваме нашите деца. Пловдив може да се превърне в център на спорта“, заяви Ивелин Попов от трибуната на общинския съвет.

Атанас Узунов уточни, че още на следващата сесия на общинския съвет ще бъде предложено всички футболисти и треньорът на Ботев да получат почетната значка на Пловдив. 

От клуба пък обявиха, че днес ще отпразнуват спечеления трофей с тържествено шествие. Феновете на "жълто-черните" се събират в 17:00 часа пред стадион "Христо Ботев". Оттам те ще тръгнат към сградата на Община Пловдив, където купата ще бъде вдигната в 19:12 часа. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна