Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ню Йорк Рейнджърс на финал на Изток в НХЛ

Хокеистите на Рейнджърс (в бели пуловери) победиха с 5:3 Каролина.
Снимка: БТА

Крис Крейдър направи хеттрик в третия период, за да помогне на Ню Йорк Рейнджърс да навакса изоставането си от два гола и да победи Каролина Хърикейнс с 5:3 в мач 6 в четвъртък вечер, за да се класира за финала на Източната конференция с общ резултат 4-2 успеха.

Крейдър сам навакса преднината от 3:1 на домакините от Каролина, като това се случи само в рамките на девет минути от третия период.

Така Ню Йорк Рейнджърс се класира на финала на Източната конференция, за да се изправи срещу победителя Бостън Бруинс или Флорида Пантърс, като Пантърс водят в серията с 3:2.

Вратарят Игор Шестьоркин завърши с 33 спасявания за победителите от Ню Йорк. Винсент Трочек отбеляза за Рейнджърс във втория период.

Мартин Нечас, Сет Джарвис и Себастиан Ахо бяха точни за Каролина, докато Андерсен завърши с 19 отразени удара.

Джей Ти Милър отбеляза при 31,9 секунди оставащи до финалната сирена, за да изведе Ванкувър Кенъкс до победа с 3:2 над Едмънтън Ойлърс, което ги изведе на само един успех от финала на Западната конференция.

Карсън Соуси и Филип Ди Джузепе отбелязаха при завръщането си в състава на Ванкувър, който ще се опита да завърши серията в мач 6 в събота в Едмънтън. Новобранецът Артурс Силовс направи 21 спасявания за Канъкс.

Ивендър Кейн и Матиас Янмарк отбелязаха за Ойлърс, а Калвин Пикар се отчете с 32 спасявания.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени