Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крумовград с нов рекорд след 2:2 с ЦСКА София

Футболистите на Крумовград продължават с отличното си представяне в първа лига
Снимка: sportal.bg

Отборите на ЦСКА София и Крумовград завършиха наравно 2:2 в мач от 33-ия кръг на първа лига футболна лига. Със спечелената точка футболистите на Стамен Белчев се връщат на второто място с актив от 67 пункта. Крумовград е на шеста позиция с 49 пункта. След този мач Крумовград удължи серията си на 15 мача без загуба в родния футбол.

Домакините от ЦСКА София създаде добра възможност още във 2-ата минута, когато Тобиас Хайнц даде остро подаване за Марселино Кареасо, но Янко Георгиев излезе и улови топката. Гостите от Крумовград поведоха в резултата в ответната атака, когато Патрик Луан се измъкна зад защитата и с удар с глава прати топката в мрежата на Густаво Бусато.

В 11-ата минута гостите можеха да стигнат до втори гол, след като Серкан Юсеин центрира от корнер, а негов съотборник отправи коварен удар, който бе отразен със сетни усилия от Бусато.

Тимът на ЦСКА София успя да изравни в 29-ата минута, когато Тобиас Хайнц намери Линдест, а той с удар по земя преодоля Янко Георгиев. В 41-ата минута ЦСКА получи дузпа. Хайнц стреля от движение, а топката се спря в дясната ръка на Матей Шимич и реферът Иво Андреев отсъди наказателен удар. Зад топката застана Джонатан Линдсет, който стреля встрани от вратата на Георгиев. Три минути след подновяването на играта Улаус Скаршем центрира към Матиас Фаетон, а той с удар с глава изведе ЦСКА напред в резултата.

Отборът на Крумовград обаче нанесе своя удар в 55-ата минута, когато Колев асистира към Луан, който останал сам срещу Бусато не сгреши. В 60-ата минута Линдсет бе оставен сам на границата на наказателното поле, но стреля неточно. Мачът продължи да бъде динамичен и Крумовград създаде нова добра ситуация. Алекс Колев бе изведен сам срещу Бусато, но се забави и атака загуби острота. В 81-ата минута резервата за ЦСКА в тази среща Асприля направи пробив и подаде към Линдсет, но ударът бе отразен от Янко Георгиев.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени