Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едмънтън е на финал на Западната конференция в НХЛ

Хокеистите на Едмънтън ликуват след третия гол срещу Ванкувър.
Снимка: БТА

Райън Нюджънт-Хопкинс вкара един гол и подаде за още два, а гостите от Едмънтън вкараха три гола във втория период, за да победят Ванкувър с 3:2 в Националната хокейна лига. Така след седем мача Ойлърс печелят полуфиналната серия и ще играят за титлата на Запад срещу Далас Старс.

Коди Чечи и Зак Химан също вкараха за петкратните носители на Купа "Стенли" с великия Уейн Грецки, докато Иван Бушар направи две асистенции. На вратата Стюърт Скинър направи 15 спасявания.

След първи период без голове гостите дръпнаха с 2:0 в резултата преди да са минали 6 минути от втората част. След като Чечи вкара първия си гол 76 секунди след началото на втората част, дойде ред и на Химън да направи добавка при изстрел на Бушар. В 15:22 минута при числено превъзходство падна и третото попадение, дело на Нюджънт-Хопкинс след комбинация на Леон Драйзайтъл и Бушар.

В средата на третата част Конър Гарланд и Филип Хронек – първият след самостоятелен пробив, съкратиха разликата на 2:3. За Хронек това беше и първо попадение в елиминациите на НХЛ изобщо. До края оставаха по-малко от четири минути, а домакините от Британска Колумбия на два пъти вадиха вратаря, за да пуснат допълнителен полеви играч. Равенството 3:3 и евентуални продължения обаче остана далече за тях.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна