Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броени дни до финала на конкурса "Пролет`24". Слушателите на БНР определиха своя фаворит

В продължение на един месец слушателите на БНР имаха възможност да гласуват на сайта prolet.bnr.bg за своя фаворит в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24". Гласуването приключи, а получилият най-много точки ще стане изборът на публиката и ще бъде награден с акустична китара от "Кремона" - България. 

Кой е той? Това ще стане ясно на галаконцерта на 30 май (четвъртък) в столичния Sofia Live Club. 

На финала на музикалното състезание жури от композитори, певци, автори на аранжименти, автори на текстове и продуценти, ще избере Големия победител в категорията "Нова българска поп и рок музика". И той ще има възможност да запише нова авторска музика във Второ студио на БНР на стойност до 12 000 лева, финансирана и продуцирана от Радиото. 

На живо своите песни ще изпълнят: Весела Бонева ("Спомен"), Волена Апостолова ("Перфектна комбинация (Пари, пари), Дани Стойкова ("Толкова различни"), Меломания ("Нещо"), Пеперуда ("Септемврийски ден"), Electric Pie ("Невъзможни неща"), Eleeza ("Ще изчакам"), Funkilicious ("Всичко по две"), Innerglow ("Освободен"), IVA ("Танцувай с мен"), Julian Terra project ft. Inzzy ("Слънце и луна"), MIRAIN ("Време"). 

Конкурсът за нова българска поп и рок музика "Пролет" подкрепя младите музиканти и затова ще бъде връчен и приз за дебют, а победителят ще може да организира концерт в Първо студио на БНР. 

На галаконцерта ще бъде обявен и победителят в категорията "Евросоник". Портфолиото на heptagram, Innerglow, Kottarashky & The Preachers, Peyotoff и Woomb беше изпратено на организаторите на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика – "Евросоник". Те определиха кой ще представи страната ни в Грьонинген (Нидерландия) догодина. На феста присъстват представители на европейски лейбъли, организатори, мениджъри на клубове, медии, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), от който част е и БНР. 

Входът за голямата вечер на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" е свободен. Началото е от 19.30 часа. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна