Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слот: Беше невъзможно да откажа на Ливърпул

Арне Слот
Снимка: Liverpool FC

Бившият треньор на Фейенорд Арне Слот призна, че е било невъзможно да откаже на "един от най-големите клубове в света", след като назначението му за наследник на Юрген Клоп в Ливърпул бе потвърдено.

Новинарската агенция PA научи, че Слот, който става по-скоро първи старши треньор в клуба отколкото мениджър, е подписал тригодишен договор и официално ще застане начело на "мърсисайдци" на 1 юни, като очаква да получи работна виза за Великобритания.

При сбогуването си с феновете на Фейенорд чрез официалния сайт на ротердамския тим, Арне Слот заяви: "Със сигурност не беше лесно решение да затворя вратата за клуб, където преживях толкова много прекрасни моменти и работих успешно с толкова много чудесни хора. Но като човек от спорта, възможността да станеш старши треньор във Висшата лига, в един от най-големите клубове в света, е трудно да се пренебрегне. Благодарен съм и на Фейенорд за желанието да сътрудничат в този преход."

Изчерпателното търсене на Ливърпул идентифицира преди няколко седмици 45-годишния специалист като предпочитан кандидат и желанието му да поеме работата позволи бързо назначаване.

Ходът на Слот беше публична тайна от известно време, като Ливърпул плати 9.4 милиона британски лири компенсация на Фейенорд, за да си осигури услугите му, а самият Арне Слот потвърди, че "Анфилд" е следващата му дестинация на последната си пресконференция преди мача на нидерландския отбор в местното първенство в петък.

Ливърпул имаше желание да предприеме бързи действия, за да замени Юрген Клоп, докато редица други топ европейски клубове също търсят нови треньори през настоящото лято.

Арен Слот се хареса на собствениците на Ливърпул заради вярата им, че нидерландецът е демонстрирал репутация на свръхпроизводителен треньор с АЗ Алкмаар и Фейенорд, и е способен да извлече най-доброто от играчите, а отборът да показва ясна футболна идентичност.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна