Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Будапеща приема финала в ШЛ през 2026 година

Стадион "Пушкаш" в Будапеща.
Снимка: БТА

УЕФА избра Будапеща за домакин на финала на Шампионската лига за мъже през 2026 г. и отложи даването на мача през 2027 година на Милано на фона на несигурността относно бъдещето на стадион "Сан Сиро".

"Пушкаш Арена" и "Сан Сиро" бяха единствените два кандидата за двата финала. 

Финалът този сезон на 1 юни е на стадион "Уембли" в Лондон, а домашната арена на Байерн Мюнхен ще бъде домакин през следващата година.

Изпълнителният комитет на УЕФА проведе заседание в Дъблин преди финала на Лига Европа тази вечер между Байер Леверкузен и Аталанта. 

"Пушкаш Арена" в Будапеща е с капацитет от 70 000 места и отвори врати преди пет години, като вече бе домакин на финал на Лига Европа през миналата година.

Град Франкфурт ще бъде домакин на финала на Лига Европа през 2027 г., съобщиха още от УЕФА. Това ще бъде третият път, когато германски град е домакин на събитието, след Хамбург през 2010 г. и Кьолн през 2020 г.
 
Междувременно Лайпциг ще посрещне финала на Лигата на конференциите през 2026 г, а стадионът на Бешикташ в Истанбул ще приеме финалите на Лига Европа догодина и на Лига на конференциите през 2027 година.

Финалът на Шампионска лига за жени през 2026 година е поверен на стадион "Улевал" в Осло, Норвегия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени