Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямото изложение за лодки се открива в Лимасол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-голямото морско изложение в Източното Средиземноморие се открива днес в яхтеното пристанище на кипърския крайбрежен град Лимасол. То е и част от стратегическата визия на Кипър за развитие на корабоплаването "Промяна на морето 2030 г.". 

Над 120 компании участват в четиридневното изложение за лодки в Лимасол (Limassol Boat Show 2024). 

Това е водещото морско събитие в региона, с широко международно признание и значителен принос за развитието на местния корабен сектор, допринасяйки за утвърждаването на Кипър на морската карта, заявиха неговите организатори на пресконференция.

В най-голямото яхтено пристанище на острова ще бъдат представени най-новите продукти, тенденции и иновации в морската индустрия. Сред тях са суперяхти и лодки, оборудване и аксесоари за гмуркане, риболов и водни спортове, голямо разнообразие от услуги в морския сектор. 

Посетителите ще бъдат запознати и с възможностите за обучение в „сини“ професии.

На конференция в петък специалисти от чужбина и Кипър ще обсъждат необходимостта от цялостна политика на ЕС за развитие на яхтения сектор и туризъм.

Според експерти, островната държава има потенциала да се превърне в световен лидер в намаляването на емисиите на парникови газове от морските плавателни съдове. 

По публикацията работи: Антония Чорева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени