Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото срещу полицаите, ескортирали автомобила на Димитър Любенов

Полицаи водят Димитър Любенов в Софийския градски съд, 27 септември 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Заради отсъстващ съдебен заседател отложиха делото срещу двамата полицейски служители, ескортирали автомобила на Димитър Любенов, който през септември 2022 година предизвика тежка катастрофа със загинал французин на столичното Околовръстно шосе. 

Самият Любенов дойде в съдебната зала, но в качеството на свидетел.

Той за първи път коментира случилото се на околовръстното шосе, когато загина френски гражданин, а неговата съпруга беше тежко ранена. Каза, че съжалява за случилото се. Нарече го нелеп инцидент, но отказа да отговаря на въпроси, свързани с нивото на алкохол и наркотици в кръвта му, заради което той има повдигнато обвинение за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

"Супер-нелеп случай. Не съм желал въобще да се случи това ПТП. За съжаление, ПТП-та стават всеки ден и искрено съжалявам за случилото се. Дали съм дал 200 лева, не искам да коментирам повече, много провокативни въпроси се задават. Винаги съм си поръчвал от "Дринк енд драйв". Просто в този случай се получи каръшки нелепа ситуация. Всичко се случи по стечение на обстоятелствата и на съдбата. Това е, което ще кажа за момента, а дали съм дал 200 лева - не коментирам", коментира той.

Любенов се яви като свидетел, защото именно по негови показания още в началото на разследването се стигна до двамата полицейски служители - Любка Гечева и Георги Малински, които по твърденията на Любенов, след като го спират за проверка и установяват, че е с алкохол в кръвта, вместо да го задържат, срещу 200 лева се съгласяват да го ескортират до Околовръстното шосе. Малко след това става и тежкият инцидент.

Днес Любка Гечева и Георги Малински запазиха мълчание, а самият Любенов отказа да каже дал ли е 200 лева и изобщо как се е развила тази ситуация. Какво се е случило точно на пътя, ще стане ясно на следващото заседание. То е на 25 юни, а отсъстващият днес съдебен заседател ще трябва да докаже защо е отсъствал и има ли уважителни причини, тъй като за неговата невъзможност да се яви стана ясно буквално пет минути преди заседанието.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени