Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиаго Мота се раздели с Болоня

Тиаго Мота класира Болоня за Шампионската лига.
Снимка: БТА

Футболният клуб Болоня обяви днес напускането в края на сезона на треньора Тиаго Мота, който не поднови договора си и който пресата в Италия очаква да се премести в Ювентус.

"Би ми харесало да остане в Болоня, но мога само да му благодаря - на него и на екипа му, за страхотния сезон и да му пожелая всичко най-добро в бъдеще", каза президентът на клуба Джои Сапуто.

Бившият италиански национал, който е на 41 години, работи в Болоня от 2022, а договорът му изтича през юни. Под негово ръководство отборът е трети в Серия А кръг преди края на първенството пред Ювентус, като и двата тима са си осигурили участие в Шампионската лига.

Италианската преса от няколко седмици предвижда, че Мота, който има и бразилско гражданство, ще бъде новият треньор на Юве.

Най-титулуваният клуб в италианския футбол уволни в края на миналата седмица треньора си от 2021 година насам Масимилиано Алегри, два дни след успеха за Купата на Италия, като причина бяха изтъкнати поведението на специалиста към съдиите, един от ръководителите на Ювентус, както и към директора на вестник "Тутоспорт".



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени