Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жп гарата в Казичене е недостъпна след вчерашния дъжд в София, влаковете не спират на нея

Няма достъп до жп гарата в Казичене заради вчерашния дъжд в София и влаковете не спират на гарата. 

Казичене, Кривина, Долни Богров, квартал "Христо Ботев" и квартал "Слатина" са сред най-пострадалите населени места в София след вчерашния дъжд с градушка. Всички служители на столичната община и на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са отводнявали улици и частни дворове. 

Няма бедстващи хора, показа проверката на зам.-кмета Иван Василев, който описва щетите заедно с кметовете на райони и на кметства и с екип на дирекция "Обществено строителство":

"На място констатирахме множество запушени шахти, липса на канализация, липса на отводнителни шахти, които водят до наводняване в домовете на хората, множество запушени улици. Обстановката е нормализирана! Кметът на Столична община пое ангажимент да дари своята заплата на пострадалите. Това, което сме предприели като действие, е да опишем всички нанесени щети - липсващата канализация, липсата на ВиК мрежа - и да обобщим цялата информация, да изпратим към Министерски съвет, към Междуведомствената работна група в Министерски съвет, да търсим начини за финансиране това нещо да се реши като проблем, за да не бъдем изненадани при следващия дъжд". 

Улица до река Слатинска се затваря за ремонт заради свлачище, информира още Василев. 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени