Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дженоа удари Болоня в последната среща на Мота

Португалският нападател на Дженоа Витор Оливейра бележи във вратата на Болоня
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Дженоа завърши подобаващо сезона в Серия “А” и надви тима на Болоня с 2:0 в среща от последния 38-и кръг на италианския шампионат. Головете за успеха отбелязаха Руслан Малиновский (13’) и Витор Оливейра (59’).
Така новаците завършват първата си кампания обратно в елита в средата на класирането само с три точки по-малко от миналогодишния шампион - Наполи, който към момента е на десето място. Неаполитанците до края все пак могат да изместят деветия Торино, тъй като имат мач в запас. Той е на 26-и май (неделя) от 19:00 часа българско време.
Поражението не бе най-добрия начин за старши треньора на Болоня - Тиаго Мота, да се раздели с отбора. Това бе неговия последен мач като наставник на 7-кратните шампини на Италия, а през следващия сезон ще води гранда Ювентус. Тимът на Болоня от своя страна ще играе в Шампионска лига през следващия сезон, като може и да завърши в класирането на Серия "А" като четвърти, ако Аталанта не успее да спечели двете си отложени срещи.
Домакините от Дженоа поведоха след четвърт час игра след красив гол на Малиновский. Той овладя фин пас на Аарон Мартин, след което нанесе рязък удар от границата на наказателното поле и след рикушет в лявата греда топката се оплете в мрежата. В 26-ата минута възпитаниците на Тиаго Мота можеха да се върнат в мача след като Фабиан скочи високо, за да засече с глава центриране, но топката нацели страничния стълб.
След почивката домакините решиха всичко с второ попадение. Алберт Гудмундсон стигна до топката, след което изведе Витор Оливейра в наказателното поле, а португалецът с прехвърлящ удар оформи крайното 2:0.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна