Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските политици продължават активната си предизборна кампания

Киър Стармър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британските политици продължават активната си предизборна кампания като и последните проучвания на общественото мнение показват, че преднината на лейбъристите пред управляващите консерватори остава над 20 пункта. Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър междувременно заяви в интервю за вестник "Таймс", че стои в центъра на политическото пространство, а хората "не харесват крайностите вляво или вдясно".

Киър Стармър заяви, че е убеден, че изборите се печелят от "центъра", защото най-много хора са с такива разбирания. 

"Като нация, най-общо казано, ние сме доста разумни и толерантни. Хората не харесват крайностите на дясното или лявото. Хората искат те, техните семейства и страната да се подобрят и да постигнат напредък", изтъкна опозиционният лидер. 

Подчертавайки посланието си, че е променил Лейбъристката партия, Стармър посочи, че не е нужно да си неин поддръжник цял живот, за да бъдеш част от неговата мисия.

"Една от поканите, които отправихме, е да кажем, че искаме десетилетие на национално обновление, ето защо платформата е достатъчно широка, за да привлече и хора, които не биха се идентифицирали като лейбъристи", каза Киър Стармър. 

Междувременно премиерът Риши Сунак и министърът на науката Андрю Грифит потвърдиха, че ще бъдат отпуснати по 20 милиона паунда на 30 британски градове за тяхното развитие, ако спечелят. 

Анкетите обаче показват, че торите не успяват да стопят преднината на лейбъристите, дори обратното – тя се увеличава. Последното проучване, което използва така наречения "метод на многостпенена регресия и постстарификация" дори предвижда лейбъристите да спечелят съкрушително мнозинство от 302 места в Камарата на общините.


По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна