Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Момчил Даскалов: Добри са подлезите, през които минават хора

Софийски подлез до Централна гара, превърнат от бездомници в спалня
Снимка: Георги Нейков, БНР

Подлезът до Централна гара продължава да е язва. За да стане по-приветливо място, то трябва да се обживи и поддържа. Пространството около ротондата и подстъпите към трамваите може да стане привлекателно и за бизнес, и за инвеститори, но трябва да има човекопоток.

Това коментира пред БНР-Радио София Момчил Даскалов, кмет на район "Сердика".

Той приветства страхотните идеи, заложени в проекта, за който говори арх. Ангел Захариев. Докато се осъществи, обаче, районната администрация не може да чака и се предвиждат по-краткосрочни обновителни ремонтни действия в подлеза - отводнителната система трябва да се изгради наново, пространството до ротондата да се реновира, да се постави паркова мебел.

Освен това районният кмет е поръчал остойностяване за подмяна на осветлението. Като мярка срещу вандализма ще настоява за монтиране на видеонаблюдение и осигуряване на непрекъсната охрана.

Склонен е да бъдат дадени офиси в подлеза на клубове, НПО и други – дори и да не се печели от наем, важното е средата да се поддържа.

Колкото до подлезите на бул. "Мария Луиза" с бул. "Христо Ботев" и "Опълченска" (там е затворен), Момчил Даскалов смята, че е нужно да се реорганизира движението на пешеходците с надземни пешеходни пътеки.

Чуйте разговора на Божидар Янев.

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна