Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни щети за гръцкия туризъм след фалита на FTI

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фалитът на третия по мащаб туроператор в Европа Еф Те И Груп (FTI) нанася огромни щети на гръцкия туризъм. Агенцията има неизплатени задължения за услуги от миналата година, казаха хотелиери.

Два милиона евро дължи фалиралият туроператор на гръцките хотелиери за миналата година. Другите задължения са изплатени, но непокрити остават разходите на около 300 малки семейни хотели, съобщават от министерството по туризъм. В момента има над 7500 туристи с ваучери от тази агенция, които вече са на почивка в Гърция. Те ще приключат почивката съгласно резервацията, но се анулират всички следващи резервации.

Най-силно са засегнати хотелите на островите Крит, Родос и Кос, където общо има 130 хиляди резервирани стаи за сезона. За тази година от същия туроператор се очакваха 100  хиляди туристи да пристигнат в Гърция, съобщават от съюза на хотелиерите.

Поради голямо търсене на места за почивка в Гърция по всяка вероятност голяма част от анулираните резервации ще се покрият от други туристи, изрази надежда председателят на гръцките туроператори.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна