Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операта "Лоенгрин" е премиерният спектакъл на Вагнеровия фестивал в София

Снимка: Ани Петрова

Операта "Лоенгрин" е премиерният спектакъл, който на 13 юни открива Вагнеровия фестивал в София. Тази година в постановката ще участва и мъжкият хор на БНР, съобщи акад. Пламен Карталов - директор на Софийската опера и балет:

"Повече от една година обсъждаме как и нашето Национално радио с музикалните състави на Радиото могат да бъдат част от нашия афиш. "Лоенгрин" беше заглавието, което ни обединява в ефективност да имаме мъжкия хор на Радиото и той е един от основните участници в нашия спектакъл".

Генералният директор на БНР Милен Митев каза, че за Националното радио е чест да работи съвместно с операта и да бъде част от спектакъла "Лоенгрин":

"За нас е чест да бъдем част от премиерата на операта "Лоенгрин" и да работим съвместно със, смея да твърдя - най-престижния културен институт в България през последните години. В последните години операта не само пълни своите зали, операта излезе на открито, операта излезе в чужбина, операта е един блестящ пример за българска културна дипломация, която носи добри новини за България по целия свят. За нас също така е удоволствие и да отразяваме успехите на операта, тъй като това е изкуство, което остана неопетнено във времето и смятам, че работата на колегите от Софийска опера и балет винаги е източник на престиж".

Режисьор на постановката е Пламен Карталов, а световноизвестната оперна прима Анна Томова - Синтова е подготвяла солистите. 

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна