Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас на финал на "Ролан Гарос" след драма срещу Синер

Карлос Алкарас ликува, след като се е класира за финала на "Ролан Гарос"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карлос Алкарас победи Яник Синер с 3:2 (2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3) в петсетова битка на полуфиналите на Ролан Гарос и се класира на първия си финал в Париж.

В спора за отличието испанецът ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал между Каспър Рууд и Александър Зверев. 

Италианецът започна много по-добре двубоя, като след два пробива поведе с 4:0. Алкарас върна един пробив, за да намали изоставането си на 2:4, но веднага последва рибрейк. Така Синер взе първия сет с 6:2. 

Алкарас показа здрава психика и стартира втория сет с пробив, който затвърди. Синер спечели следващото си подаване, но испанецът след това реализира още два пробива, за да поведе с 4:2. Те му бяха достатъчни и да спечели сета с 6:3 и да изравни общия резултат. 

Двамата тенисисти си размениха по един брейк в началото на третата част, която в крайна сметка бе спечелена от Синер, който отрази четири точки за пробив в петия гейм, а в шестия проби за 4:2. 

В четвъртата част нямаше нито една точка за пробив до десетия гейм, когато при първата си възможност Алкарас успя да спечели подаването на Синер и да изравни сетовете - 2:2. 

В решителния пети сет Алкарас реализира единственият шанс за пробив, което му помогна да вземе сета, а с това и мача.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна