Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задоволително е общото състояние на оцелелия мъж след железопътна катастрофа в Плевенско

Вече е стабилизиран и простреляният 19-годишен младеж

УМБАЛ "Д-р Георги Странски", Плевен
Снимка: БГНЕС

Задоволително е общото състояние на оцелелия 51–годишен мъж след железопътна катастрофа в Плевенско.

От Университетската болница "Д-р Георги Странски" съобщиха тази вечер и за състоянието на простреляния 19–годишен младеж, който вече е стабилизиран.

Пострадалият при жп катастрофата 51-годишен мъж е приет в Мултипрофилното спешно отделение на болницата с множество наранявания, гръдна травма и фрактури на крайниците. Той незабавно е бил стабилизиран от екип от висококвалифицирани специалисти и му е била назначена подходяща медицинска грижа.

Пациентът в момента е в Отделение по гръдна хирургия на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" ЕАД. Направена му е оперативна интервенция, фрактурите на крайниците са обработени и шинирани. Пациентът е на антибиотична и обезболяваща поддържаща терапия. По данни на лекуващия лекар мъжът е в задоволително общо състояние.

Простреляният от полицай младеж в Плевен пък е успешно опериран и стабилизиран.

Настанен е в Клиника по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" ЕАД в Плевен. Огнестрелната рана в лявата лумбална област е била обработена. Младият мъж е претърпял оперативна интервенция и към момента е стабилизиран и без допълнителни усложнения. По-късно днес беше преместен в Отделение по гръдна хирургия на болницата.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна