Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джартов: Най-вероятната причина за пожара в болница "Свети Георги " е незагасена цигара

Александър Джартов
Снимка: БГНЕС

Най-вероятната причина за пожара в пловдивската болница "Свети Георги " е незагасена цигара. Това съобщи пред БНР директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов.

"Малко след 21:00 часа е получено съобщение при нас за пожар на 11-ия етаж в болницата "Свети Георги" в Пловдив. Изпратени са 10 автомобила, като впоследствие се оказва, че е извършена евакуация на 24 граждани, включително пациенти от персонала на болницата. Пожарът е възникнал в стая на санитарките. Най-вероятно причината е небрежност при боравене с открит огън, тоест забравена цигара", обясни той.

Все още се изясняват причините за пожара през изминалата нощ в София, при който загина човек, допълни главен комисар Джартов.

"Причините са в процес на установяване. Когато има загинали, винаги се образува досъдебно производство, така че към момента нямаме установена конкретна причина. Предстои да бъде установено, да бъдат изготвени съответните пожаро-технически експертизи, така че да се разбере каква е конкретната причина. При нас сигналът е подаден в 0:59 часа тази нощ, като е за пожар в апартамент в жилищна сграда. Незабавно за мястото на произшествието са изпратени 6 автомобила, сред които и медицински такъв, както и автомеханична стълба", посочи директорът на пожарната.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна