Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един Терзич напусна Борусия (Дортмунд)

Един Терзич
Снимка: БТА

Старши треньорът Един Терзич напуска поста си начело на Борусия (Дортмунд), съобщиха официално от германския футболен клуб.

41-годишният специалист, който спечели Купата на Германия с Борусия през 2021 година, завърши на второ място в Бундеслигата през 2023-а и достигна финала в Шампионската лига през 2024-а, пожела прекратяването на договора си незабавен ефект. Ръководството прие подадената оставка след съвместна дискусия.

"Скъпи, фенове на на Борусия Дортмунд, въпреки че ме боли в момента, бих искал да ви информирам, че напускам клуба днес. За мен беше огромна чест да мога да водя този невероятно клуб до успех в турнира за Купата на страната и до финал в Шампионската лига. Поисках среща с отговорните фигури след финала на "Уембли", защото след 10 години с Борусия, включително 5 години в треньорския екип и две и половина години като старши треньор, чувствам, че предстоящият нов стар трябва да бъде съпроводен с нов човек край страничната линия", коментира Терзич в официално изявление.

"Всеки, който ме познава знае, че по време процеса по взимане на решение в последните няколко седмица, в мен туптяха две сърца. Но дори след интензивните разговори, моето генерално усещане не се промени. Винаги ще желая на Борусия само най-доброто и не казвам сбогом, а довиждане", добави Един Терзич.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна