Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай пострада при преследване с кола, блъсна го нарушител

Издирват 24-годишен криминално проявен софиянец

Полицията издирва 24-годишен криминално проявен софиянец, който е блъснал с автомобила си полицейски патрул. Около 02.30 ч. тази сутрин екип на Пето Районно управление - Бургас се е опитал да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил, с бургаска регистрация, който се е движил в района до бл. 9 в бургаския к-с “Изгрев”.

Водачът на автомобила не се подчинил на полицейското разпореждане и ускорявайки скоростта си, се опитал да избяга, насочвайки се към блокове с номера 5 и 7. Там преминава през спусната бариера на паркинга, излиза на ул.„Транспортна" и се насочва в посока гробищния парк.

Автопатрулът последвал автомобила и движейки се по успоредната на "Транспортна" улица. На кръстовището с ул. "Петко Задгорски" леката кола блъска странично полицейския автомобил,  управляван от 38-годишен полицейски служител от Пето районно управление - Бургас.

В резултат на пътния инцидент е пострадал полицейския служител и водач на автомобила -  взводен командир Иван Панчуков, който с комоцио, е настанен за лечение в умбал - Бургас.

Издирваният водач е изоставил автомобила се и се е укрил. 

Директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов е посетил пострадалия инспектор Иван Панчуков лично в болницата, като му пожела бързо възстановяване!

По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна