Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

D2 в подкрепа на младите таланти в изкуството

Митко Кърнев от D2 ще присъства на “Финтът Бекенбауер“ в Общински драматичен театър-Кюстендил тази вечер

Снимка: Личен архив

В съвместна свързаност в полза на слушателската ни аудитория, днес  предаването  “Радиокафе“ се излъчва заедно с екип на Радио Благоевград, директно от град Кюстендил. Димитър Кърнев от група D2 е наш събеседник от центъра на Кюстендил.

Той разказа за представлението „Финтът Бекенбауер“, което ще бъде представено от Общински драматичен театър Кюстендил тази вечер, дело на Станислава Ризова, талантлив млад драматург и автор. Музиката на Артак Кулиджанян, а аранжиментът е на Мирослав Маринов. Участват актьори от София и Кюстендил.

D2 в подкрепа на младите таланти в изкуството.

“Така се случи в нашия професионален живот, че отдавна, освен нашата дейност – песни, концерти, винаги гледаме напред – какво се случва с младите поколения в областта на изкуството“, посочи Митко Кърнев. Тук припомняме за проекта „Голямото междучасие“, който група D2 реализира съвместно с училищни групи. Начин да се променя естетиката и средата около нас, е именно ранното присъствие на изкуството в тези среди, както и ако един човек е увлечен от изкуството отрано, толкова по-добър става в тази сфера”, отбеляза той.

Група D2 е свързана с Кюстендил в своята творческа биография. През 2010-2011 година записват в града албума си "Феникс“, раждат се много музикални теми и идеи, които те реализират с днешна дата.

“Бяха много важни 2 години за нас, остана и любовта, заради която казвам, че в Кюстендил съм си у дома“, поясни Митко Кърнев. Градът е изключително красив и с огромен потенциал, допълни той.

Кюстендил има амбицията да се превърне във фестивален център. В града се организират много конкурси и различни изяви насочени към талантливите млади хора, не само от Кюстендил.

“Миналата година със супер групата “Легендите“ свирихме на този прекрасен площад, тази година на 24 август също ще бъдем гости на града с група D2, с един концерт, с който ще отбележим 25-годишнината на групата, каза още той.

Какво могат в близко бъдеще да очакват всички почитатели на групата, чуйте в разговора в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени