Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон

Снимка: БТА

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова.

От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон.

Стартът на планирания двугодишен основен ремонт на Дунав мост при Русе ще започне в началото на юли вместо през есента заради критичното аварийно състояние на моста и рушащата се настилка.

От Министерството на регионалното развитие уверяват, че ремонтът няма да затрудни съществено трафика, тъй като той ще се регулира със светофар без спиране на движението, като се работи с удължено работно време и без почивни дни.

През активния летен сезон не се придвижват планове ремонти на автомагистрала "Тракия", както и на други пътни връзки към морските и планинските курорти.

В момента се работи по ремонта на тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на автомагистрала "Хемус", за да приключи максимално бързо. Същевременно на АМ "Хемус" не се предвиждат планови ремонти.

В отсечката Обзор - к.к. "Слънчев бряг", която е част от главния път Варна - Бургас, Агенция "Пътна инфраструктура" извършва текущи краткосрочни ремонти само в работните дни за периода на активния летен туристически сезон.

Тече ремонт на Дюлинския проход до Обзор, а в края на юни ще започне ремонт и на 31-километрова отсечка от село Гюловица до кръстовището с к.к. "Слънчев бряг."

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна