Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов към ПП-ДБ: Сега вие трябва да се реванширате, ако искате

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно – това обяви в централата на партията си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред избраните за депутати от ГЕРБ-СДС.

На утрешното първо заседание на 50-то Народно събрание ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян от преговорния екип за председател на Народното събрание. 

От гласуването на Рая Назарян в пленарната ще стане ясно дали разговорите за съставяне на правителство на споделената отговорност ще продължат, категоричен беше лидерът на ГЕРБ:

"Ако някой счита, че отивайки на 7-ми по ред избори ще си вдигне резултата - не виждам как, защото заклинания, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута. Това няма да се случи".
Борисов упрекна политическите сили, които декларират, че трябва да има правителство, но искат ГЕРБ да понесе цялата отговорност за "тяхното бездействие и хаос през последните три години".

"Да си спасиш партийката, престоявайки в опозиция, и да лаеш всеки ден от трибуната срещу тези, които се нагърбват да я извадят от кризата (държавата) - ами, не е честно и няма да стане. Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно", заяви Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ посочи, че на срещата с ДПС са препотвърдили това, което са правили една година заедно с ПП-ДБ – еврозоната, помощта за Украйна, Шенген, дефицитите, социалните плащания, инфраструктура, борба с корупцията и енергетика.
Най-стабилно правителство може да има между първите три политически евроатлантически сили, заяви Борисов, като остро разкритикува ПП-ДБ, които отхвърлиха поканата за преговори:

т някаква гора те казват, че ще има реванш. Той реваншът беше сега. Сега вие трябва да се реванширате. Ако искате, разбира се. Но ние няма по никакъв начин да ви доставим удоволствие и да ви дадем възможност да действате на наш гръб", коментира Борисов.

Репортаж на Виолета Ашикова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна