Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Стипич: Най-важното е добрата атмосфера в отбора

Томислав Стипич
Снимка: БГНЕС

"Хората очакват нови играчи, защото с новите играчи идва нова надежда. Сега правим анализ на нашите играчи, искаме да се запознаем по най-добрия начин с настоящите футболисти, техните силни и слаби страни, вече имаме опции за нови, но трябва да разберем точно какво ни трябва". Това заяви пред БГНЕС новият треньор на ЦСКА София Томислав Стипич по време на първата открита тренировка на "червените" в Панчарево.

"Армейците" все още не са взели нито едно ново попълнение, но Стипич смята, че времето е достатъчно за изграждането на силен тим преди началото на новия сезон. "Георги Минчев е в мислите ни, както и много други български футболисти, защото искаме да имаме и силна идентичност. Около Иван Турицов ситуацията все още е отворена, той привлича много интерес от други клубове. Нека видим какво ще стане. Не се притеснявам от липсата на време, имаме достатъчно време, за да изградим нов и гладен за успехи тим".

"Трябва да направим добър старт, да се опознаем, да усетим един-друг, да изградим добра атмосфера. Трябва да им кажа правилата, които те трябва да спазват. Сега работим върху нашите отношения, изграждане на респект, изграждане на добро ядро. Най-важното е добрата атмосфера - от нея идва доброто представяне, а от доброто представяне идват добрите резултати. В последните пет дни момчетата тренират в много добро настроение", допълни Стипич.

"Феновете са една от основните причини да бъда тук. Феновете ще видят, че ще живеем за отбора всеки ден. Нямам търпение да се срещна с феновете скоро на стадиона. В първата контрола играчите ще могат да ми покажат своите качества, те ще се чувстват комфортно и без напрежение и очаквания. Това е просто програма, може би е добре за нас, защото можем да покажем, че сме готови", каза той за двубоя с Лудогорец в първия кръг на Първа лига.

"Няма да търсим извинения за резултатите ни. Няма клуб, в който всичко е перфектно", добави Стипич.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна