Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия плаши с напускане на европейското по футбол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Сърбия заплаши да напусне Евро 2024 в Германия заради обидни скандирания по адрес на страната от фенове на Хърватия и Албания. Сензационната новина обяви генералният секретар на Сръбската футболна федерация Йован Шурбатович.

"Това, което се случи, е скандално и ще искаме от УЕФА санкции, ако трябва, няма да продължим в турнира", обяви Шурбатович пред държавна телевизия RTS. Той визира скандирания по трибуните по време на вчерашното равенство между Хърватия и Албания в Хамбург, когато се чуха песни, призоваващи към убийство на сърби.

"Ще искаме от УЕФА наказание и за двете федерации. Не искаме да участвам в това, но ако УЕФА не се намеси, ще решим как да процедираме. Ние сърбите сме джентълмени и имаме отворени сърца. Призовавам феновете ни да останат джентълмени", допълни Шурбатович.

Скандал имаше и след края на мача Хърватия - Албания, когато албанския национал Мирлинд Даку взе мегафон от привържениците и даде тон за обидно скандиране по адрес на сърби и македонци. Федерациите на Хърватия, Албания и Сърбия вече отнесоха глоби от УЕФА след първите си мачове на Евро 2024 заради поведението на своите фенове.

Днес от 16:00 часа Сърбия ще изиграе втория си мач в надпреварата срещу Словения. В първата си среща сърбите загубиха от Англия с 0:1.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна