Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предприемач е новият президент на ФК Хебър

Валентин Василев - Валдани
Снимка: ФК Хебър

Пазарджишкият строителен предприемач Валентин Василев-Валдани е новият президент на футболен клуб Хебър. 45-годишният бизнесмен заменя на поста бившия национал Владимир Гаджев, който бе начело на паразджишкия отбор през последните 3 месеца, предаде БТА.

Василев ще управлява клуба с помощта на  Управителен съвет от седем души, в който освен него, попаднаха друг бивш национал Йордан Минев, кметът на село Добровница Гурко Митев, журналистът Димитър Комсийски, икономистът Лазар Костов и бизнесмените Николай Ичев и Димчо Ганев.

В началото на срещата бившият вече председател на УС Гаджев направи кратък отчет за отминалия тримесечен преходен период. След него думата взе един от основните до момента спонсори на клуба - Румен Димитров, който запозна делегатите с фактическата ситуация към днешна дата. Той благодари на всички останали спонсори, дали своята лепта за финансиране на отбора от Нова година до момента и заедно с това подчерта, че само с обединените усилия на всички Хебър ще преодолее трудностите.

По повод на това Димитров добави, че вече е провел два конструктивни разговора с кмета на Пазарджик Петър Куленски относно субсидирането на Хебър от страна на Общината, като ангажиментът да бъде за шестте месеца от второто полугодие на тази година.

В края на събранието присъстващите дебатираха по няколко основни теми, свързани с дейността на Хебър - бюджета на клуба за сезон 2024/2025, взаимодействията с местната власт, работата  в Детско- юношеската школа на клуба, селекция и подготовка, привличането на допълнителни спонсори.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна